Wie zijn wij? 

Wij zijn Kees Oosthoek en Iris van Deur en wonen in een klein dorpje in Noord-Brabant. Kees is werkzaam op een stoeterij en ik ben dierenarts. In 2002 zijn wij in Hoogeloon komen wonen en toen begon het te kriebelen, ik wilde heel graag een hond. De ruimte was er en Kees is altijd thuis zodat een hond niet hele dagen alleen zou zijn. Tja, en welk ras neem je dan? Voor ons stond in elk geval vast dat het een grote hond moest worden, een pup die we voldoende konden socialiseren met de paarden en de veulens en dat de hond een hoog knuffelgehalte moest hebben. Na wat gesnuffel op internet en wat boeken te hebben doorgebladerd besloten we voor een Berner Sennen te kiezen. We kenden ook iemand met een Berner Sennenhond en toen we die hond zagen, wisten we dat dit ras wel eens heel goed bij ons zou kunnen passen. Omdat ik heel graag een teefje wilde, hebben we een half jaar op de wachtlijst gestaan bij de VBSH. Sera v. d. Klingelstede werd onze eerste Berner Sennenhond en we waren dolgelukkig met haar, ze heeft 9 jaar deel uitgemaakt van ons leven.

In 2004 ben ik lid van de VBSH geworden en sindsdien lever ik een actieve bijdrage aan het verenigingsleven door deelname aan diverse werkgroepen.

Anno 2016 hebben wij drie Bernerteven in huis, Binti en haar dochters Sjanske en Dewi. Alleen met Dewi zal nog gefokt worden. Ik ben inmiddels mijn eigen dierenkliniek gestart in orthomanuele diergeneeskunde voor gezelschapsdieren. Derhalve staat het fokken op een laag pitje. Er wordt hier eens in de 2 tot 3 jaar een nest gefokt.

Iris van Deur